fbpx

Fonduri de 80 miliarde de euro de la Uniunea Europeana

În urma negocierilor purtate, România va primi 80 miliarde euro din bugetul UE. Astfel, planul de relansare economică a intrat într-o nouă fază. Este cea mai mare finanţare europeană primită de ţara noastră până acum.
Guvernul deja a aprobat actele normative.

Raluca Turcan amintește cum vor fi investiți cei 80 miliarde euro. “Guvernul a adoptat deja o parte dintre actele normative care stau la baza programelor care pun în mişcare banii pentru revigorarea economică. În perioada următoare vor putea fi accesate schemele de finanţare. Și este bine să ştiţi că ne-am gândit la toate domeniile strategice şi la toate sectoarele cu potenţial de creştere ale economiei. Reamintesc aici: granturile de sprijin pentru microîntreprinderi, în valoare de 100 milioane euro. Granturile pentru investiţii şi pentru reconversia economică a IMM-urilor, cu un buget de 550 milioane euro. Granturi pentru digitalizarea companiilor, cu un buget de 150 milioane euro sau granturile de finanţare pentru antreprenoriat rural, de 200 milioane de euro.”, declară vicepremierul României.

Știrea vine ca o veste bună, în contextul întârzierii cauzate de pandemie, în lansarea programelor de finantare pentru anul 2020.
Pentru programele de finanțare în consultare publică, vă invităm să citiți articolul nostru precedent.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top