Fonduri de 80 miliarde de euro de la Uniunea Europeana

În urma negocierilor purtate, România va primi 80 miliarde euro din bugetul UE. Astfel, planul de relansare economică a intrat într-o nouă fază. Este cea mai mare finanțare europeană primită de țara noastră până acum.
Guvernul deja a aprobat actele normative.

Raluca Turcan amintește cum vor fi investiți cei 80 miliarde euro. “Guvernul a adoptat deja o parte dintre actele normative care stau la baza programelor care pun în mișcare banii pentru revigorarea economică. În perioada următoare vor putea fi accesate schemele de finanțare. Și este bine să știți că ne-am gândit la toate domeniile strategice și la toate sectoarele cu potențial de creștere ale economiei. Reamintesc aici: granturile de sprijin pentru microîntreprinderi, în valoare de 100 milioane euro. Granturile pentru investiții și pentru reconversia economică a IMM-urilor, cu un buget de 550 milioane euro. Granturi pentru digitalizarea companiilor, cu un buget de 150 milioane euro sau granturile de finanțare pentru antreprenoriat rural, de 200 milioane de euro., declară vicepremierul României.

Știrea vine ca o veste bună, în contextul întârzierii cauzate de pandemie, în lansarea programelor de finantare pentru anul 2020.
Pentru programele de finanțare în consultare publică, vă invităm să citiți articolul nostru precedent.

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *