ELECTRIC-UP

Electric Up II este un program guvernamental destinat să susțină întreprinderile mici și mijlocii, precum și sectorul HORECA, în adoptarea soluțiilor de energie regenerabilă. Oferă finanțare pentru instalarea panourilor fotovoltaice și stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice, cu scopul de a îmbunătăți eficiența energetică și a reduce emisiile de carbon.

Eligibilitate

  • Microintreprinderi, Intreprinderi mici si mijlocii cu exceptia: agricultura, productie tutun, vin, productie spirtoase, etc;
  • Microintreprinderi, intreprinderi mici, mijlocii din domeniul Horeca (CAEN: 5510, 5520, 5530, 5590, 5610, 5621, 5629, 5630, 9329)

Valoare finanțare

max. 150.000 euro / beneficiar
Alocarea maximă de la buget este de 90 milioane de euro.

Finanțare nerambursabilă

75%

Restul din finanțare se asigură din fonduri proprii, inclusiv bancă.

Todos & Company evaluează gratuit eligibilitatea dumneavoastră pentru acest program dacă ne furnizați informațiile companiei prin formularul atașat. În urma completării, veți primi o ofertă personalizată,

Aplica acum pentru acest program aici!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Electric Up II este un program amplu destinat sprijinirii tranziției energetice a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), inclusiv a celor din sectorul HORECA, către utilizarea surselor de energie regenerabilă. Inițiativa vizează instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice și stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice, promovând astfel eficiența energetică și reducerea emisiilor de CO2.

Programul oferă o finanțare generoasă, cu o valoare maximă de 150.000 euro per beneficiar, acoperind 75% din cheltuielile eligibile, restul de 25% fiind asigurat de beneficiar ca contribuție proprie. Aceasta facilitează adoptarea tehnologiilor verzi, chiar și pentru entitățile cu resurse financiare limitate.

Cheltuielile eligibile includ achiziția și instalarea panourilor fotovoltaice cu putere instalată între 27 kWp și 150 kWp, stații de reîncărcare pentru vehicule electrice cu minim două puncte de încărcare și diverse cheltuieli conexe, precum consultanța și proiectarea. Aceste măsuri sunt esențiale pentru îmbunătățirea eficienței energetice și sprijinirea mobilității electrice.

Electric Up II planifică finanțarea a minim 600 de proiecte, cu perioada de depunere a proiectelor între martie și aprilie 2024. Această abordare ambițioasă subliniază angajamentul guvernamental față de sustenabilitate și sprijinul activ pentru economia verde.

Prin modificările aduse Ordonanței de urgență nr. 159/2020, Electric Up II extinde capacitatea maximă eligibilă a sistemelor fotovoltaice și ajustează mecanismele de finanțare, punând bazele pentru o implementare eficientă și pe termen lung a soluțiilor de energie regenerabilă în rândul IMM-urilor și sectorului HORECA. Această evoluție reflectă o viziune strategică adaptată nevoilor actuale și viitoare ale pieței, promovând un mediu de afaceri mai verde și mai sustenabil.

Cum te ajutam?

Dă viață viziunii tale antreprenoriale alături de Todos & Company! Suntem partenerul tău de încredere care transformă ideile tale de afaceri în adevărate succese, cu ajutorul fondurilor nerambursabile.

Oportunități

Identificam cele mai bune oportunitati de finantare pentru firma ta

Redactare

Redactare acte, documentatie, rezolvam birocratia

Depunere

Inscriere si depunere acte la cerere clientilor

Implementare

Ne ocupam de implementarea cu succes a proiectului de finantare