Femeia Antreprenor 2024

Femeia Antreprenor – Ediția 2024 este un program vital implementat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, gestionat de Agențiile pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (AIMM). Programul are un buget substanțial destinat stimulării și sprijinirii antreprenoriatului feminin pentru a dezvolta structuri economice private și pentru a îmbunătăți performanțele economice prin digitalizare, dezvoltare durabilă și inovație.

Eligibilitate

  • Cofinanțare: Se cere un minim de 10% cofinanțare, cu posibilitatea de a obține puncte suplimentare pentru un aport extra de peste 10%.
  • Eligibilitate: Programul este deschis pentru microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii care respectă criteriile specificate în Legea nr. 346/2004, inclusiv firme cu până la 249 de angajați și cu cifre de afaceri de până la 50 milioane euro.

Valoare finanțare

max. 200.000 lei

Finanțare nerambursabilă

90%

Restul din finanțare se asigură din fonduri proprii, inclusiv bancă.

Todos & Company evaluează gratuit eligibilitatea dumneavoastră pentru acest program dacă ne furnizați informațiile companiei prin formularul atașat. În urma completării, veți primi o ofertă personalizată,

Aplica acum pentru acest program aici!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Femeia Antreprenor – Ediția 2024 este un program vital implementat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, gestionat de Agențiile pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (AIMM). Programul are un buget substanțial destinat stimulării și sprijinirii antreprenoriatului feminin pentru a dezvolta structuri economice private și pentru a îmbunătăți performanțele economice prin digitalizare, dezvoltare durabilă și inovație.

Beneficii și condiții ale programului:

  • Alocație Financiară Nerambursabilă: Beneficiarele pot primi până la 200.000 lei per proiect, acoperind până la 90% din cheltuielile eligibile, inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare.
  • Cofinanțare: Se cere un minim de 10% cofinanțare, cu posibilitatea de a obține puncte suplimentare pentru un aport extra de peste 10%.
  • Eligibilitate: Programul este deschis pentru microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii care respectă criteriile specificate în Legea nr. 346/2004, inclusiv firme cu până la 249 de angajați și cu cifre de afaceri de până la 50 milioane euro.

Utilizarea fondurilor:

  • Finanțarea poate fi folosită pentru achiziția de echipamente tehnologice (excluzând anumite categorii precum jocurile de noroc), spații de lucru, vehicule 100% electrice, mobilier, aparatură birotică și alte investiții care contribuie la creșterea afacerii.
  • Programul acoperă, de asemenea, costurile operaționale cum ar fi salariile, utilitățile, serviciile de contabilitate și chirii, precum și consultanță și instruire în competențe digitale și antreprenoriale.

Condiții de aplicare:

  • Aplicantele trebuie să fie înregistrate oficial în România și să nu aibă datorii la bugetul general consolidat la momentul verificării. Este esențial ca cel puțin un asociat să fie femeie cu o participație de cel puțin 50% în companie.

Domenii de activitate care nu sunt eligibile pentru Femeia Antreprenor 2024:

1. Productie sau comercializare de armament, munitii, explozibili, tutun, alcool, substante aflate sub control national, plante, substante si preparate stupefiante si psihotrope;

2. Productie sau comercializare de produse energetice definite potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, activitati de leasing;

3. Activitati de pescuit si acvacultura;

4. Activitati legate de productia primara a produselor agricole;

5. Activitati de prelucrare si comercializare ale produselor agricole;

6. Activități legate de export și anume, ajutoarele legate direct de cantitățile exportate, de înființarea și funcționarea unei rețele de distribuție sau pentru alte cheltuieli curente legate de activitatea de export

Mentiuni

Alte mentiuni referitoare la Programul Femeia Antreprenor 2024:

  1. Beneficiarii au voie sa schimbe la decont caracteristicile echipamentelor/utilajelor cu caracteristici mai performante, dar cu pastrarea denumirii si cel putin a operatiilor pe care le efectua echipamentul initial.
  2. Beneficiarul poate schimba locatia implementarii proiectului numai cu notificarea AIMM.
  3. Beneficiarul are obligatia de a implementa proiectul, intr-un interval de timp de maxim 12 luni de la momentul intrarii in vigoare a contractului de finantare,
  4. Ponderea investitiilor in echipamente tehnologice este indicat sa fie de minim 60% din valoarea totala a proiectului.
  5. Pana la momentul finalizarii etapei de implementare, va trebui sa facem dovada faptului ca asociatul sau actionarul a absolvit un curs de competente digitale. Cursul poate fi efectuat dupa aprobarea proiectului in maxim 1 an de zile.
  6. Pana la momentul finalizarii etapei de implementare, va trebui sa facem dovada faptului ca asociatul sau actionarul a absolvit un curs de antreprenoriat. Cursul poate fi efectuat dupa aprobarea proiectului in maxim 1 an de zile.
  7. Cheltuielile privind avizele sau alte taxe (cu exceptia TVA nedeductibil, timbru verde si accize energie electrica), ambalarea, transportul, punerea in functiune, montarea, manopera si instruirea personalului pentru utilizarea echipamentelor/ utilajelor, nu sunt eligibile.
  8. Activele achizitionate trebuie sa fie noi (cu exceptia spatiilor pentru care se solicita raport ANEVAR), iar pentru toate activele achizitionate pe Program nu se aplica amortizarea accelerata.
  9. Nu se acorda ajutor financiar pentru activele achizitionate in sistem de leasing, second-hand si cele care au constituit obiectul unei subventionari/finantari nerambursabile din alte surse.
  10. Solicitantii (intreprinderi) pot beneficia de finantarea nerambursabila obtinuta in cadrul Programului o singura data pe perioada 2022-2027.
  11. O intreprindere nu poate avea in cadrul aceleiasi sesiuni de program calitatea de beneficiar si cea de furnizor pentru alte intreprinderi beneficiare de ajutor financiar nerambursabil, respectiv pentru elemente de cost (bunuri/servicii) achizitionate si decontate in cadrul Programului.
  12. Beneficiarii sunt obligati sa asigure in favoarea Agentiilor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii activele corporale achizitionate prin Program, impotriva tuturor riscurilor, pe  toata perioada de valabilitate a acordului de finantare si sa cesioneze toate drepturile pe care le vor dobandi in temeiul asigurarii catre AIMM. Aceasta asigurare poate fi facuta si anual, cu obligativitatea trimiterii catre AIMM a unei copii dupa aceasta, la momentul reinnoirii. In situatia unui credit punte, asigurarea activelor corporale poate fi cesionata, cu acordul AIMM, in favoarea institutiei partenere pana la rambursarea acestuia
  13. Un contract de munca nu poate fi suspendat de mai mult de 2 ori, in afara situatiilor exceptionale reglementate prin legislatie speciala si emisa de autoritatile competente.
  14. Fiecare beneficiar are obligatia sa faca dovada, cel tarziu la momentul emiterii acordului de plata de catre aimm, a angajarii prin proiect, cu contract de munca pe durata nedeterminata si cu norma completa pentru minim 1 persoana
  15. Locul de munca se considera a fi creat prin proiect daca este creat si ocupat intre data semnarii acordului de finantare si data emiterii acordului de finantare, de catre o persoana care nu a avut raporturi de munca in ultimele 6 luni cu intreprinderea aplicanta, anterior semnarii acordului de finantare.
  16. Nu pot beneficia de ajutor de minimis in cadrul programului operatorii economici in situatia in care exista legaturi de rudenie, inclusiv sot-sotie, pana la gradul ii inclusiv si afini pana la gradul ii inclusiv intre structurile actionariatului beneficiarului si furnizorii acestuia sau atunci cand ofertantul castigator detine pachetul majoritar de actiuni in doua firme participante pentru acelasi tip de achizitie in cadrul achizitiilor realizate de solicitantii privati ai fondurilor nerambursabile.
  17. Nu sunt eligibili beneficiarii si/sau actionarii/asociatii/administratorii societatilor care  au comis/comit nereguli de ordin financiar sau acte de coruptie stabilite prin hotarari judecatoresti definitive.
  18. Sistemele de minare/stocare pentru criptomonede nu se finanteaza.
  19. Nu se finanteaza cheltuielile aferente activitatilor de astrologie si spiritism, inclusiv on-line, servicii personale de tipul: servicii de escorta, servicii de stabilire a intalnirilor, video chat,  servicii ale agentiilor matrimoniale, video chat on-line pentru consiliere matrimoniala si psihologica, site-uri de matrimoniale.
  20. Activele corporale achizitionate in cadrul Programului sunt considerate cheltuieli eligibile daca fac parte din categoria mijloacelor fixe.
  21. Orice societate cu activitate economica neactualizata conform CAEN Rev. 2 va fi respinsa la finantare.
  22. Ulterior primirii Deciziei privind acceptarea de principiu la finantare, aplicantii nu pot instraina parti sociale/ actiuni ale societatii intr-un procent mai mare de 49%, sub sanctiunea respingerii la finantare.
  23. Valoarea decontata este alcatuita din valoarea totala fara TVA si TVA nedeductibil. In cazul in care TVA devine deductibil sau furnizorul este neplatitor de TVA, valoarea decontata este valoarea totala fara TVA;
  24. Cheltuielile efectuate, inclusiv facturile emise inaintea intrarii in vigoare a acordului de finantare, nu sunt eligibile, cu exceptia facturilor aferente consultantei pentru intocmirea documentatiei in vederea obtinerii finantarii in cadrul prezentei masuri si pentru implementare, precum si cheltuiala cu semnatura electronica.

Documentele necesare pentru accesarea programului Femeia Antreprenor 2024:

1. Semnatura electronica – aceasta ne va fi necesara pentru semnarea tuturor documentelor specifice programului Femeia Antreprenor;

2. Copie CUI Societate, semnat si stampilat cu mentiunea “Conform cu Originalul”;

3. Copie Act De Identitate Asociat / Administrator, semnat si stampilat cu mentiunea Conform cu Originalul;

4. Certificatul Constatator al societatii;;

5. CV-ul asociatului / asociatilor;

6. Ofertele de pret pentru echipamentele / utilajele pe care intentionati sa le achizitionati prin proiect.

Cum te ajutam?

Dă viață viziunii tale antreprenoriale alături de Todos & Company! Suntem partenerul tău de încredere care transformă ideile tale de afaceri în adevărate succese, cu ajutorul fondurilor nerambursabile.

Oportunități

Identificam cele mai bune oportunitati de finantare pentru firma ta

Redactare

Redactare acte, documentatie, rezolvam birocratia

Depunere

Inscriere si depunere acte la cerere clientilor

Implementare

Ne ocupam de implementarea cu succes a proiectului de finantare

Scrie-ne pe WhatsApp
SUNĂ 0755.167.167