Consultănță fonduri europene: Cum să accesezi fonduri europene pentru a-ți dezvolta afacerea

Fondurile europene sunt o sursă importantă de finanțare pentru companiile din România. Ele pot fi folosite pentru a finanța investiții în cercetare și dezvoltare, inovare, digitalizare, eficiență energetică, mediu, sănătate, educație și cultură. Dacă vrei să accesezi fonduri europene, ai nevoie de o consultanță de specialitate. Todos & Company este firmă de consultanță te poate ajuta să înțelegi programele de finanțare disponibile, să identifici oportunitățile potrivite pentru afacerea ta și să te îndrume în procesul de aplicare.

Identificare Finanțare

Expertiză și monitorizare avansată cu o echipă dedicată.

Elaborare Proiect

Plan de afaceri, proiecții financiare și analiză de piață.

Implementare Proiect

Lasă visarea pe seama ta, noi ne ocupăm de implementare!

Audit și Monitorizare

Supervizare, rapoarte și relaționare cu organisme de finanțare.

Cine este eligibil să acceseze fonduri nerambursabile?

Fondurile nerambursabile sunt disponibile pentru o varietate de organizații și persoane, inclusiv persoane fizice, firme, ONG-uri și instituții. Aceste fonduri pot fi folosite pentru a finanța proiecte variate, de la investiții în echipamente la cercetare. Pentru a accesa aceste fonduri, este necesară îndeplinirea unor criterii specifice fiecărui program. Aceste fonduri reprezintă o oportunitate majoră de finanțare pentru cei eligibili.

Persoane Fizice

Pot accesa fonduri europene nerambursabile în primul rând pentru educație, calificare profesională și cursuri de dezvoltare antreprenorială.

PFA-uri

Odată obținut statutul de PFA, se pot accesa liniile de finanțare ale Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Firme

Firmele, în special SRL-uri si SA-uri, au numeroase oportunități de finanțare. Intreprinderile mari pot obține granturi pentru cercetare și inovație.

ONG-uri

Acest sector beneficiază de finanțare în domenii diverse, de la incluziune socială până la cercetare și inovație.

Organisme Publice

Ele pot solicita fonduri pentru proiecte mari de infrastructură și coeziune economică, socială și teritorială.

Pași pentru accesarea fondurilor nerambursabile

Pentru a accesa fondurile europene nerambursabile, este crucial să ai o idee de afacere solidă care impactează pozitiv economia și societatea, să identifici oportunitatea de finanțare potrivită și să pregătești meticulos toate documentațiile necesare pentru evaluare și aprobare.

Ce face o firmă de consultanță de fonduri europene

  • Consultanță în identificarea programelor de finanțare potrivite pentru afacerea ta. O firmă de consultanță te poate ajuta să înțelegi programele de finanțare disponibile și să identifici cele care sunt potrivite pentru afacerea ta.
  • Consultanță în elaborarea planului de afaceri. Un plan de afaceri bine elaborat este esențial pentru orice proiect finanțat din fonduri europene. O firmă de consultanță te poate ajuta să elaborezi un plan de afaceri care să fie în concordanță cu cerințele programului de finanțare și care să aibă șanse mari de succes.
  • Consultanță în pregătirea documentației necesare pentru a aplica la fonduri europene. Procesul de aplicare la fonduri europene poate fi complex și de lungă durată. O firmă de consultanță te poate ajuta să pregătești documentația necesară și să te îndrume în procesul de aplicare.
  • Consultanță în managementul proiectului (implementarea). Odată ce ai obținut finanțarea, trebuie să gestionezi proiectul în mod eficient pentru a te asigura că acesta este finalizat la timp și în buget. O firmă de consultanță te poate ajuta să gestionezi proiectul și să te îndrume în rezolvarea eventualelor probleme care pot apărea pe parcurs.